Start met Doccle!

  1. Vul hieronder je klantennummer en het daaraan verbonden e-mailadres in en wij bezorgen je binnen 1 werkdag jouw unieke Doccle-code via e-mail.


  2. Maak een account aan op Doccle en selecteer watz. Met je klantennummer en je unieke Doccle-token bij de hand ben je zo verbonden.
  3. Start met Docclen!

Wat is Doccle?

Gratis

Doccle is een gratis digitaal platform dat werkt als jouw persoonlijk centraal digitaal archief. Je kan er de documenten van watz én van verschillende andere partners ontvangen. We zijn er trots op momenteel de enige energieleverancier te zijn die gebruik maakt van Doccle voor zijn digitale facturatie.

Organiseren, beheren en archiveren

De digitale documenten die je ontvangt kan je vervolgens organiseren, beheren en archiveren. En dit op een eenvoudige en veilige manier. Je wint niet alleen tijd door overzichtelijk en efficiënt te werken, het is ook veilig en milieuvriendelijk om met Doccle aan de slag te gaan. Facturen ontvangen, betalen en herbekijken. Dat kan allemaal in een handomdraai.

Papieren archief, geen probleem

Heb je thuis reeds een papieren archief aangelegd? Geen probleem, je kan de structuur daarvan gewoonweg overnemen in Doccle. Het is jouw brievenbus, bureau, administratieve hulp en archiefkast in 1, handig en centraal, altijd en overal beschikbaar.

Ga aan de slag met Doccle

Bovendien kan je er als gebruiker voor kiezen om van bepaalde partners enkel nog online documenten te ontvangen. Als groene leverancier kunnen we dit enkel maar toejuichen! Ga aan de slag met Doccle en beheer al je documenten van watz in één betrouwbare, online omgeving.

Doccle app

Doccle kun je downloaden op je smartphone in de Google Play store en in de Apple App store.

FAQ

Is Doccle veilig?

Ja, Doccle is veilig.

Doccle is een toegangspoort tot een beveiligde omgeving waar je de documenten van de deelnemende bedrijven vindt. Om Doccle te kunnen gebruiken, maak je zelf een account aan en bepaal je zelf van welk bedrijf je documenten wenst te ontvangen.

De tokens (of toegangscodes) dienen om de Doccle-account en je documenten van een bepaalde partner eenmalig met elkaar te verbinden. Omwille van privacy en veiligheidsredenen sturen de partners (Watz, Acerta, Telenet,…) zelf de toegangscodes uit. Doccle heeft geen rechtstreekse toegang tot je documenten, en de bedrijven kunnen van elkaar ook niet zien welke administratie werd uitgestuurd.

Alle opslag van gegevens en documenten op Doccle gebeurt uitsluitend in Europese datacenters en wordt verzameld op 1 centrale plaats. Doccle heeft veiligheidsvoorzieningen genomen om fysieke en elektronische toegang te verhinderen voor onbevoegden. Atos Worldline werd gekozen als technische partner vanwege hun jarenlange expertise in het beveiligen van elektronische transacties, onder andere in het betaalverkeer en het dematerialiseren van diensten.

Extra informatie kan je hier raadplegen:
http://doccle.be/nl/safety/
http://doccle.be/nl/privacy/

Hoe weet ik dat ik op Doccle een nieuw document heb ontvangen?

Je ontvangt telkens een e-mail wanneer je een nieuw document op Doccle ontvangt. Deze e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres waarmee je een account hebt aangemaakt op Doccle.

Hoe lang blijven documenten zichtbaar?

Je documenten in Doccle blijven zeven jaar zichtbaar. Als je de documenten langer wil bewaren, kun je ze altijd opslaan op je eigen computer.

Kan ik van mijn factuur in Doccle nog een papieren versie ontvangen?

Eens een factuur in Doccle beschikbaar is, wordt het een groen document en kan je ze niet meer op papier ontvangen.

Technisch probleem met Doccle?